Kahleen kuntavaalisuositukset

Kahle on viettänyt kuntavaalien aikaan taidepaussia. Haluamme muistuttaa kuitenkin, että kuntavaalit (13.6.2021) ovat yksi tärkeimmistä vaaleista. Kahle suosittelee eritoten seuraavia sivuilleen kirjoittaneita ehdokkaita:

Antti-Veikko Labbas, opettaja, FM, Kotka, 264
Henri Närhi, tradenomi, Jyväskylä, 342
Tatu Ahponen, kielenkääntäjä, Tampere, 431

Kuntavaaleissa on kyse perusasioista: hyvinvointivaltion ylläpidosta ja siitä, että jokaisella Suomessa on asuinpaikastaan riippumatta sama perusoikeus koulutukseen, terveydenhuoltoon, asumiseen, liikkumiseen ja työhön. Näiden ylläpito vaatii politiikkaa, joka uskoo perinteiseen ajatteluun hyvinvointivaltiosta, hyvän kehästä ja työntekijöiden oikeuksien tärkeydestä, ja tätä edustaa poliittinen vasemmisto.

Toiset voimat yhteiskunnassa haluavat tehdä kuntavaaleista identiteettipoliittiset vaalit vastalauseen hallitukselle tai kampanjoivat sellaisten asioiden nojalla, joihin kuntien vaikutukset vaikuttaa ovat erittäin rajalliset, kuten maahanmuuttopolitiikka. Vahvimmin tällaista politiikkaa tekevät perussuomalaiset, mutta myös monet kokoomuspoliitikot ovat omaksuneet vastaavanlaisia teemoja. On sanomattakin selvää, että jos puolueet ajautuvat tällaisella alueelle, on äänestäjän varmistettava, että ne eivät saa valtaa. Tähän riittää toki myös näiden puolueiden oikeistolainen, työntekijävastainen ja populistinen talouspolitiikka.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *